MKB Net 2.0 - bredband med äkta fiber

MKB Net 2.0 - vad är det?


Nu har vi uppgraderat vårt bredbandsnät till 2.0 och kan erbjuda dig som kund nya snabba internetjänster. Följande internethastigheter finns i nätet: 10/1, 10/10, 100/10, 100/100, 250/100, 250/250, 500/100, 500/500, 1000/100 och 1000/1000 Mbit/s. Varje internetleverantör väljer själv vilka hastigheter och tjänster de vill leverera i nätet.

Vi har Sveriges största TV utbud oavsett om du vill ha TV via antennuttaget eller bredbandsuttaget. Över 240 TV-kanaler, varav 45 st i HD och 103 st hemlandskanaler. För mer information om vårt TV-utbud se www.connecttv.se. Du kan teckna avtal om TV utan att ha en internettjänst.

Nu kan man beställa en telefonitjänst direkt med ansluten telefonioperatör utan att teckna särskilt avtal om internet. Billig och bra telefoni direkt i ditt bredbandsuttag. För att teckna telefoni skall du kontakta någon av våra internetleverantörer.

Om du vill beställa mer än en tjänst i ditt bredbandsuttag krävs en CPE box, Det är en liten switch som gör att du kan ha telefoni, internet och IPTV i samma uttag. Vi har certifierat två olika boxar som fungerar i vårt nät direkt från fabrik utan att du behöver göra några inställningar.

Netgear GS105E       sök hos prisjakt.nu
ZyXEL GS-105B v2   sök hos prisjakt.nu

Produkterna ovan är standardprodukter som säljs i butiker som säljer datatillbehör. Switcharna kostar runt 200-350 kr, beställer du via nätet blir priset lägre. Tänk på att switcharna finns i flera olika versioner med likartade namn. Det är därför viktigt att du kontrollerar noga så du köper rätt modell och version annars kommer det inte att fungera som det är tänkt. En del internetleverantörer brukar även tillhandahålla sådana boxar till sina kunder.

Är du teknisk kunnig och vill ha en mer avancerad CPE box så kan du köpa vilken som helst men se till att den har stöd för IGMPv2 snooping som skall vara påslagen från fabrik samt att den skall klara 1000 Mbit/s på alla portar.

Här kan du läsa mer om CPE box

Vi erbjuder trippeltjänster i nätet vilket innebär att du som kund kan köpa bredband, telefoni och TV för en fast månadsavgift.

Nätet är förberett för IPv6, vilket innebär att så fort den internetleverantör du valt väljer att stödja detta protokoll kommer det att fungera i vårt nät.

Har du behov av en egen fast tilldelad IP adress kan vi nu erbjuda det. Prata med din internetleverantör.